Collega's aan Hogeschool PXL ...
Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?
In Hogeschool PXL lopen heel wat mensen rond met interessante verhalen. Vandaar het idee om regelmatig collega's in de kijker te plaatsen.
Deze week gingen we langs bij Pieter Janssen, reeds zeven jaar medewerker PXL-Catering op Campus Elfde Linie.
Stel je jezelf even voor?
Ik ben Pieter Janssen, 38 jaar en ik woon in Kermt. Ik ben getrouwd met een schat van een vrouw: Sanne Dekens. Samen hebben we twee kinderen (Julie - 5 jaar en Mathies - 3 jaar).
Welke opleiding(en) heb je gevolgd?
Ik volgde mijn horeca-opleiding aan de Hotelschool te Hasselt.
Levenslang leren.
Universiteit van het leven.
Welke functie heb je binnen onze hogeschool?
Als executive chef ben ik verantwoordelijk voor zowel het studentenrestaurant op Campus Elfde Linie als de catering voor PXL-NeXT. Daarnaast verken ik de markt op zoek naar inspiratie en deel die ervaringen met de chefs van de andere keukens.
Wat vind je leuk aan je werk?
De afwisseling tussen PXL-NeXT en het studentenrestaurant. Geen één academiejaar is hetzelfde als het jaar ervoor.
Ben je trots op iets wat je al hebt kunnen verwezenlijken binnen deze functie?
Ik kan niets alleen verwezenlijken zonder een team (de ketting is zo sterk als de zwakste schakel).
Met wie zou je wel een dag willen ruilen? Waarom?
Met PandiX! Het lijkt me fantastisch om dingen uit te halen zonder dat iemand weet wie je bent :-)
Heb je al grappige situaties meegemaakt of een leuke anekdote om te vertellen?
What happens in de keuken blijft in de keuken!
Heb je hobby's of andere interesses?
Ik hou van eten en drinken en verder ga ik graag fietsen.
Waar droom je nog van?
Een huisje in Frankrijk!
Verklap je ons een geheim?
Ik ben echt een idioot in het huishouden (ik weet bijvoorbeeld niet hoe een wasmachine of droogkast werkt).
Onze ragoût en spaghettisaus worden gemaakt op basis van eigen bereide tomatenpulp. Wekelijks passeren wij handgedraaid de gepelde tomaten tot sap.
We zijn van plan om ons aanbod uit te breiden met halal-gerechten en focussen op een toenemend aandeel van veggie en vegan gerechten.
Misschien nog een leuk weetje?
Om vijf uur 's morgens opstaan blijft pijn doen.
Onze meest trouwe klant is de algemeen directeur ... de snoeper! :-)
Hoe die zijn figuur behoudt, dat is pas echt een raadsel. Elk moment van de dag kan hij gebruik maken van de catering. Maar hij is een graag geziene gast, heel toegankelijk en betrokken.