Selecteer "Alle cookies accepteren" als u akkoord gaat met het opslaan van essentiële cookies, analytische cookies, marketingcookies en social media cookies. Door op "Cookie-voorkeuren aanpassen" te klikken kan u uw voorkeuren beheren. Cookiebeleid

Essentiële cookies
zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies
houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketingcookies
verzamelen informatie om relevante gesponsorde inhoud over onze producten en producten die door derden worden aangeboden te leveren. Ze volgen gebruikers op onze website om op basis van hun voorkeuren advertenties te tonen die relevant en interessant zijn voor onze bezoekers. Deze cookies worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Social media cookies
worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

Cookie-voorkeuren aanpassen

In de kijker

Peter De Cupere in UZ Brussel

21/09/2022

Op vraag van Luk Lambrecht, curator, kunstcriticus, winnaar Ultima Beeldende Kunst (2021) en coördinator Vrije kunsten aan School of Arts PXL-MAD creëerde Peter De Cupere, onderzoeker en docent Open Lab aan School of Arts PXL-MAD, een nieuw werk voor de Kunstmuur in het UZ: een schilderij van 5 m op 2,5 m volledig gemaakt uit kruiden!

Peter De Cupere is in ons land een van de weinige kunstenaars die zijn kunstproductie baseert op het opwekken van inhoud via het verspreiden van geur die hij zelf ontwikkelt in een bescheiden laboratorium. Als docent laat hij studenten nadenken en 'onderzoekend' bezig zijn rond het zintuigelijk distilleren van smaak en geur als katalysator voor persoonlijke en gezamenlijke vergeten verhalen.

In dit nieuwe ‘in situ’ werk voor de Kunstmuur van UZ Brussel werkte Peter geduldig aan een fries / reliëf dat bestaat uit omzichtig laag na laag verlijmde specerijen die onze (dagelijkse) smaak kruiden. Het werk 'Connecting Smells' is een visueel en geur-rijk te ervaren 'tapijt' dat zorg en warmte draagt en waarin kruiden als ongeziene pigmenten de kernmerken generen van genezing en verschijnselen van welzijn.

Connecting Smells is tot einde december te bezichtigen in de inkomhal van het UZ Jette.