Een smakelijke Marokkaanse tajine? Sushi met krab, komkommer en avocado? Of liever pittige köfteballetjes met pijnboompitten en kaneel? Of liever Italiaans of Indisch? Op 3 december ging PXL-Catering van start met een nieuw concept: PXL tastes the world.
Elke maand één week lang een extra dagschotel uit de wereldkeuken met nét dat tikkeltje/snuifje meer. Niet ter vervanging van de nu al veelgeprezen PXL-keuken, maar als extraatje, met veel liefde en smaak bereid door iemand uit ons grote PXL-netwerk: een ouder van een PXL-student, een lokale ondernemer met wie we samenwerken of iemand anders.
Deze actie werd op gang getrokken door Beyhan Agirdag, Maasmechelse hobbykok en goed voor 182.000 volgers op Instagram. Als moeder van een PXL-studente adviseerde ze de chefs van het PXL-restaurant zodat studenten en bezoekers een week lang kunnen kennismaken met de heerlijke geneugten uit de Turkse keuken.
"Keuken PXL gaat exotische toer op en begint met Turkse lekkernijen" - Het Belang van Limburg
"Keuken Hogeschool PXL gaat exotische toer op" - Het Nieuwsblad