Op 31 maart brengen vier studenten van de bacheloropleiding Communicatiemanagement van Hogeschool PXL het eerste Belgische Jenever Tasting Event naar Hasselt. Het Jenevermuseum is dé unieke locatie, perfect voor een totaalbeleving rond de ambachtelijke drank.
Een drankje dat België typeert. De echte Belg houdt er van. Dee liefhebber geniet ervan op de jaarlijkse Jeneverfeesten. De opties zijn eindeloos. Een graanjenever heeft vele aspecten en varianten: dat zet het Jenever Tasting Event in de kijker.
Het Jenevermuseum, in het centrum van Hasselt, is de uitvalsbasis van het evenement. Een totaalbeleving, compleet met workshops rond het maken van een jenevercocktail verzorgd door de experts van cocktailbar ‘Koks&Tales’ en een waaier aan jenevers in samenwerking met ambachtelijke distillateurs.
Je begint je tasting langsheen het bezoekersparcours van het Jenevermuseum. Onderweg ontmoet je verschillende Belgische, ambachtelijke distillateurs die elk hun producten aanbieden om te proeven. Zo illustreert het Jenever Tasting Event het rijke smaakpallet van de authentieke Belgische graanjenever. Deze distillateurs laten je proeven van al dat heerlijks: Stokerij Eenvoud, Stokerij Vanderlinden, De Sterkstokers, Distilleerderij De Korhaan, ’t Stookkot, Brouwerij Massy, P. Bruggeman, het Craywinckelhof, Jenever Mertens, Stokerij Rubbens, Distillery Fryns, Graanstokerij Filliers en natuurlijk het Jenevermuseum.
De inkom voor het Jenever Tasting Event bedraagt 8 euro. Hiervoor krijg je een exclusief tasting-glas en vier proefjetons. Tickets voor het event zijn beschikbaar vanaf 20 februari online en bij het Jenevermuseum. Inschrijven voor de workshops kan vanaf 1 maart via het evenement op Facebook: ‘Jenever Tasting Event’.
Ben jij klaar voor een unieke ervaring? David, Valerie, Romy en Fran verwelkomen je graag op hun evenement in het Jenevermuseum. Come & Experience it!
"PXL-studenten organiseren eerste Belgische Jenever Tasting Event" - Het Belang van Limburg