Selecteer "Alle cookies accepteren" als u akkoord gaat met het opslaan van essentiële cookies, analytische cookies, marketingcookies en social media cookies. Door op "Cookie-voorkeuren aanpassen" te klikken kan u uw voorkeuren beheren. Cookiebeleid

Essentiële cookies
zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies
houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketingcookies
verzamelen informatie om relevante gesponsorde inhoud over onze producten en producten die door derden worden aangeboden te leveren. Ze volgen gebruikers op onze website om op basis van hun voorkeuren advertenties te tonen die relevant en interessant zijn voor onze bezoekers. Deze cookies worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Social media cookies
worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

Cookie-voorkeuren aanpassen

In de media

PXL-Catering schenkt overschot voedingswaren aan Vincentius Genk

13/03/2020

Hogeschool PXL sloot gisteren preventief de deuren en het onderwijs gaat ondertussen online door. 

“Onze hogeschool, die al sinds 2001 bekend staat als “de hogeschool met de laptop”, heeft hiervoor de technische middelen, expertise en knowhow opgebouwd in de laatste twee decennia en die zetten we nu in om onze studenten vanop afstand – en dus zo veilig mogelijk – onderwijs te blijven bieden”, zegt algemeen directeur Ben Lambrechts. 

De parkings staan voor een keer leeg en het is heel stil op de PXL-campussen. Een aantal docenten zitten samen om online lessen voor te bereiden en ICT-medewerkers staan paraat om technische bijstand te verlenen waar nodig. In het congrescentrum van de hogeschool is er wel nog bedrijvigheid in de keuken. Het restaurant is gesloten maar de aanwezige medewerkers zijn druk in de weer met de inventaris van de voedingswaren. 

Rudy Rampelberg, diensthoofd PXL-Catering, geeft duiding: “PXL-Catering heeft drie keukens in eigen beheer en ontvangt gemiddeld 3.000 bezoekers op lesdagen. Onze focus ligt op verse voeding en een kwaliteitsvol aanbod. Door de plotse sluiting van onze restaurants werden wij geconfronteerd met een overschot aan verse voeding en producten die op korte termijn zouden vervallen. We hebben zelf het initiatief genomen om ‘food waste’ te voorkomen en zijn online op zoek gegaan naar een voedselbank in de buurt. Zo zijn we bij Vincentius Genk uitgekomen. We zijn blij dat we met deze actie maar liefst 500 gezinnen kunnen helpen.” 

“We zijn de hogeschool heel dankbaar dat ze hiervoor aan ons hebben gedacht. Ons activiteitencentrum is vandaag ook noodgedwongen gesloten en er is geen bedeling van voedselpakketten. We gaan dit weekend de pakketten klaarmaken en werken momenteel aan een programma om die vanaf maandag te laten afhalen door hulpbehoevende gezinnen”, besluit Jos Spaepen, vrijwilliger van Vincentius Genk.

Verschenen

https://www.hln.be/in-de-buurt/hasselt/pxl-catering-schenkt-overschot-voedingswaren-aan-vincentius-genk~a9713101/

Contactpersonen

{this.field(title)}

Ben Lambrechts


+32 11 77 55 55

ben.lambrechts@pxl.be
{this.field(title)}

Gerrit Schuermans


+32 11 77 55 16

+32 497 97 92 61

gerrit.schuermans@pxl.be