HASSELT -
Is een stukje vlees extra lekker als het ruikt naar een vleugje appel? En wat als je broccolipuree voortaan uit de printer komt? Experimenteren met geuren, smaken, temperaturen en eten kan in een foodlab in Hasselt.
Het foodlab is een initiatief van het Centrum voor Innovatief en Agrarisch Ondernemen (CIAGO) in samenwerking met Syntra en hogeschool PXL. In het voedingslabo in Hasselt staan zowat dertig toestellen, van een 3D-foodprinter tot een rotavapor, met een totale waarde van zo’n 125.000 euro. Provincie Limburg heeft geld uitgetrokken voor de toestellen en voorziet jaarlijks in ongeveer 300.000 euro voor de werking van CIAGO. “Bestaande en aspirant-ondernemers krijgen hier de kans om nieuwe technieken en recepten uit te proberen”, zegt gedeputeerde Inge Moors (cd&v). “We willen zo de voedingsindustrie stimuleren in Limburg. Er is veel landbouw, maar de verwerkende industrie is hier minder vertegenwoordigd.”