Dit is de beste studentenspaghetti van Vlaanderen: grootste onderscheiding voor Hogeschool PXL
22/10/2024
Het academiejaar is gestart, dus schakelen studenten weer over van gezonde thuiskost naar kotkost. Tenzij ze tafelen in het studentenrestaurant. Hoe lekker is het daar? Samen met sterrenchef Timon Michiels (Carcasse) deed Het Nieuwsblad de ronde van Vlaanderen, met ook een tussenstop bij Hogeschool PXL.
“Hier geen vervlaamste spaghetti bolognese, wel een al ragù, wat de authentieke Italiaanse versie is. Grote stukken gehakt. Toppasta van een kwaliteit die je vaak niet eens in een brasserie vindt. Zeker niet het goedkoopste pak spaghetti uit de horecagroothandel. Lekkere tomatensaus. Daarbij krijg je de keuze uit drie kazen: Parmezaan, Gruyère of plantaardige. Onwaarschijnlijk. Dit overstijgt het niveau van een studentenrestaurant, zelfs van veel brasserieën. Toch geen 10 op 10 omdat er een plasje kookvocht in ons bord stond. Muggenziften heet dat. Maar voor de spaghetti alleen al zou je hier studeren.”