Selecteer "Alle cookies accepteren" als u akkoord gaat met het opslaan van essentiële cookies, analytische cookies, marketingcookies en social media cookies. Door op "Cookie-voorkeuren aanpassen" te klikken kan u uw voorkeuren beheren. Cookiebeleid

Essentiële cookies
zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies
houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketingcookies
verzamelen informatie om relevante gesponsorde inhoud over onze producten en producten die door derden worden aangeboden te leveren. Ze volgen gebruikers op onze website om op basis van hun voorkeuren advertenties te tonen die relevant en interessant zijn voor onze bezoekers. Deze cookies worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Social media cookies
worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

Cookie-voorkeuren aanpassen

In de media

In LIM-burger van PXL zit minder vlees, maar wel aubergine en oesterzwam: “Voetafdruk is helft kleiner”

6/11/2024
Ciago Foodlab heeft een hybride hamburger ontwikkeld, daarin wordt een deel van het vlees vervangen door groenten. De LIM-burger staat tijdens de Week van de Smaak voor het eerst op het menu in het studentenrestaurant van de PXL.
"We hebben deze burger gemaakt van rundvlees aangevuld met oesterzwam, aubergine en ui”, legt productontwikkelaar Steve Bonnyns uit. “De consument mag op het vlak van smaak en structuur niet merken dat er minder vlees in zit. Aubergine zorgt voor de vleesstructuur en neemt heel veel vocht op. Oesterzwam laat dan weer veel vocht los, maar dat vocht is pure smaak. In combinatie met die aubergine krijgen we een smaakbom. Die twee vermalen we en worden gemengd met het vlees en de kruiden.”

ProVeg, een organisatie die zich inzet voor de plantaardige transitie, onderzoekt jaarlijks het aanbod van plantaardige maaltijden in studentenrestaurants. De PXL krijgt een plek in de categorie uitblinkers. “We willen onze studenten duidelijk maken dat de voedseltransitie niet alleen noodzakelijk is, maar ook heel smaakvol kan zijn”, zegt Rudy Rampelberg, hoofd van PXL-Catering. Hij droomt zelfs van een volledige vleesloze PXL-keuken. “Dat zal gebeuren, maar niet op een bruuske manier."

Verschenen

In deze LIM-burger zit minder vlees, maar wel aubergine en oesterzwam: “Voetafdruk is helft kleiner” | Het Belang van Limburg

Foodlab PXL-Syntra ontwikkelt LIMburger: half vlees, half groenten | TV Limburg

Studenten PXL schuiven aan voor première van hybride L-I-M burger: “Superlekker en een verkleining van de ecologische voetafdruk met 48 procent” | Het Laatste Nieuws

Deels vlees, deels groenten: Foodlab van Syntra-PXL ontwikkelt Limburgse burger die ecologische voetafdruk halveert | VRT NWS

Nieuw: halfslachtige Lim-burger | Made in Limburg

L-I-M burger voor wereldburgers | Focus op Hasselt