Selecteer "Alle cookies accepteren" als u akkoord gaat met het opslaan van essentiële cookies, analytische cookies, marketingcookies en social media cookies. Door op "Cookie-voorkeuren aanpassen" te klikken kan u uw voorkeuren beheren. Cookiebeleid

Essentiële cookies
zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies
houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketingcookies
verzamelen informatie om relevante gesponsorde inhoud over onze producten en producten die door derden worden aangeboden te leveren. Ze volgen gebruikers op onze website om op basis van hun voorkeuren advertenties te tonen die relevant en interessant zijn voor onze bezoekers. Deze cookies worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Social media cookies
worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

Cookie-voorkeuren aanpassen

In de media

PXL-studenten blinken uit tijdens Start-Up Competition in Istanbul

18/11/2024
Studenten van de opleiding Bedrijfsmanagement AllRound van Hogeschool PXL hebben van 10 tot 14 november 2024 deelgenomen aan het November Blended Intensive Project Program (BIP), onderdeel van het Delightful Istanbul Program aan de Aydin University in Istanbul. Het team B-Essence, bestaande uit Daniel, Annalisa, Kiran, Joren en Pim, vertegenwoordigde PXL tijdens dit internationale evenement.
B-Essence richt zich op duurzaamheid met hun herbruikbare bijenwaswraps, een milieuvriendelijk alternatief voor plastic- en aluminiumfolie. Deze handgemaakte wraps kunnen tot 12 maanden gebruikt worden en zijn een creatieve oplossing voor een duurzamer huishouden. Drie groepsleden - Joren, Pim en Kiran - namen deel aan de prestigieuze Start-Up Competition, waar ze het opnamen tegen 10 teams uit Nederland, Roemenië, Litouwen en Portugal. Hoewel de overwinning naar een team uit Nederland ging, kregen de PXL-studenten lovende feedback en veel interesse vanuit het publiek.
De deelname aan dit project werd mede mogelijk gemaakt door financiering via het Erasmus-programma. Dit onderstreept de waarde van internationale samenwerking en ervaring voor PXL-studenten. “Met hun sterke ideeën en gedrevenheid hebben de studenten van B-Essence niet alleen zichzelf, maar ook Hogeschool PXL en België op de internationale kaart gezet,” besluit begeleidende lector Stéphanie Caelen.

Verschenen

PXL-studenten blinken uit tijdens Start-Up Competition in Istanbul | Het Belang van Limburg