Selecteer "Alle cookies accepteren" als u akkoord gaat met het opslaan van essentiële cookies, analytische cookies, marketingcookies en social media cookies. Door op "Cookie-voorkeuren aanpassen" te klikken kan u uw voorkeuren beheren. Cookiebeleid

Essentiële cookies
zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies
houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketingcookies
verzamelen informatie om relevante gesponsorde inhoud over onze producten en producten die door derden worden aangeboden te leveren. Ze volgen gebruikers op onze website om op basis van hun voorkeuren advertenties te tonen die relevant en interessant zijn voor onze bezoekers. Deze cookies worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Social media cookies
worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

Cookie-voorkeuren aanpassen

In de media

Vernieuwde en uitgebreide catering voor Hogeschool PXL

27/06/2014

Versheid en kwaliteit primeren voor alle studentenrestaurants

Vanaf september neemt Hogeschool PXL al haar studentenrestaurants in eigen beheer. Tot nu toe was enkel het restaurant van de hoofdcampus Elfde Linie in eigen beheer. De restaurants op de campussen Vildersstraat en Diepenbeek werden uitgebaat door een externe cateringfirma.

PXL-catering

“Na de zomer brengen we in al onze restaurants hetzelfde niveau,” zegt Rudy Rampelberg, diensthoofd PXL-Catering. “Volgend jaar wordt nog een overgangsjaar waarin we het nieuwe concept vorm zullen geven en de huidige free flow verder zullen verfijnen.”
Opvallend daarbij is dat de uitbouw van de catering op de diverse PXL-campussen geïnspireerd is op de cateringfaciliteiten die Google aanbiedt aan haar 20.000 personeelsleden. De vestigingen van Google bieden overal dezelfde kwaliteit en beleving qua restaurantfaciliteiten, maar zijn ook afgestemd op het verbeteren van onderling contact, ontmoeting en het stimuleren van creativiteit. Werken op een lege maag gaat immers niet, net zo min als studeren.

Wat het geheel uniek maakt is dat elke locatie een ander aanbod heeft, zo goed mogelijk afgestemd op de gebruikers. “En dat gaan wij ook doen,” legt Rudy Rampelberg uit. “We weten uit ervaring dat de creatievelingen van de Kunstopleidingen en PXL-Music bijvoorbeeld meer belang hechten aan alternatieve voeding en hun ecologische voetafdruk, en dus stemmen we ons aanbod daarop af. In PXL-Education ligt de nadruk dan weer meer op Fairtrade en gezonde voeding. Voor de studenten van PXL-Business opleidingen mag de keuken wat verfijnder zijn. Kortom: we willen heel bewust nastreven dat het aanbod is afgestemd op de samenstelling van de studentenpopulatie op elke campus, en op de eigenheid en de wensen van de nieuwe generatie studenten die onze catering bezoekt. “

En uiteraard biedt de schaalvergroting nog andere voordelen, die de versheid en de kwaliteit van de eigen bereidingen nog verder zal doen toenemen. De studenten van Hogeschool PXL en bezoekers van de evenementen en studiedagen van PXL-NeXT zullen er wel bij varen.

Verschenen

"Catering in eigen beheer bij Hogeschool PXL" - De Standaard

"udentenresto’s in eigen beheer" - Het Nieuwsblad

"Vernieuwde en uitgebreide catering voor Hogeschool PXL" - Limburgnieuws.be

Contactpersoon

{this.field(title)}

Ben Lambrechts


+32 11 77 55 55

ben.lambrechts@pxl.be