Op donderdag 7 januari 2016 vond de integratiebijeenkomst van Talentina in Hogeschool PXL (Diepenbeek) plaats. Talentina is een innovatieve onlinetool voor langeafstandscoaching. Hiermee kunnen bedrijven en ondernemingen het talent van hun medewerkers optimaal inzetten, en op die manier vormgeven aan hun HR-beleid.
De studenten van PXL-Social Work personeelswerk hebben de groeiperformantie van de Small Business Projects van hun collega-ondernemers in PXL-Tech met deze tool opgevolgd. Het was een uitgelezen kans voor Yassine Bouagaz en Tijn Welten (studenten PXL-IT) om onder leiding van Adriaan Walpot van Talentina deze nieuwe tool te verfijnen naar de noden van het coachingsproces. Google cloud platform, founder institute, so kwadraat coaching tech starters, C-mine crib Genk zijn de partners van deze innova-tieve online tool.
De onlinetool zorgt voor een aangename digitale omgeving waar coach en coachee een afspraak maken voor een coachingsgesprek. Beiden houden het coachinggesprek met elkaar tijdens de overeengekomen tijd. Elk gesprek wordt opgenomen en kan makkelijk nadien weer worden bekeken. Effectief en efficiënt gebruik van deze tool vergt deskundigheid van de HR-professional, veronderstelt een strikte planning en voorbereiding en enige behendigheid met onlineomgevingen.
Ilse Vanderstukken, lector PXL-Social Work: “De studenten het laatste jaar personeelswerk (sociaal werk) fungeren in het project als HRM-coaches. Tijdens de integratiebijeenkomst geven zij als HRM-coaches een waardering, gebaseerd op de coachingsgesprekken van Talentina, aan hun collega-ondernemers. Daarnaast stellen de HRM-coaches samen met hun collega-ondernemers een groepskernkwadrant op volgens de techniek van Daniël Ofman. Dit groepskernkwadrant bevat de kernkwaliteit, de valkuil, de uitdaging en de allergie van de groep.”
In een tijd van globaliteit en meer internationale tewerkstelling, is het voor HR-professionals belangrijk om de juiste ondersteuning te vinden voor hun dienst. Het is een én-én verhaal. Verschillende technieken kunnen naast elkaar worden toegepast. Er gaat misschien niets boven een fysieke ontmoeting, maar in combinatie met onlineafspraken ontstaat een ideale mix. Na verloop van tijd wordt ook progressie in de themagesprek-ken vastgesteld, waardoor de relatieve vluchtigheid van een gewoon coachingsgesprek overstegen wordt.
"Online-mentoring geeft boost aan Limburgse student-ondernemers" - LimburgActueel.be