Selecteer "Alle cookies accepteren" als u akkoord gaat met het opslaan van essentiële cookies, analytische cookies, marketingcookies en social media cookies. Door op "Cookie-voorkeuren aanpassen" te klikken kan u uw voorkeuren beheren. Cookiebeleid

Essentiële cookies
zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies
houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketingcookies
verzamelen informatie om relevante gesponsorde inhoud over onze producten en producten die door derden worden aangeboden te leveren. Ze volgen gebruikers op onze website om op basis van hun voorkeuren advertenties te tonen die relevant en interessant zijn voor onze bezoekers. Deze cookies worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Social media cookies
worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

Cookie-voorkeuren aanpassen

In de media

PXL-Catering breidt aanbod insectenburgers uit

5/02/2016

40 dagen zonder vlees in teken van alternatieve voeding

Vanaf volgende wordt het menu in de studentenrestaurants van Hogeschool PXL aangepast. Met minder vlees- en visgerechten, en dat veertig dagen lang. Als alternatief zet PXL-Catering naast de vegetarische gerechten ook verschillende bereidingen op basis van insecten op het menu. Hoewel er veel te doen is rond insectenburgers blijft Hogeschool PXL geloven in het product. “Het is meer dan een hype,” vindt Rudy Rampelberg, diensthoofd PXL-Catering, “we willen onze studenten en bezoekers vertrouwd maken met alternatieven voor vlees en vis.” Hogeschool PXL doet op die manier mee aan de actie 40 dagen zonder vlees.

Wereldwijd voeden meer dan 2 miljard mensen zich dagelijks met insecten. Niet zomaar een sprinkhaan hier of een wormpje daar. In totaal komen er ongeveer 1.900 soorten op het menu, van libelle tot tarantula. Ze zijn dus perfect eetbaar. Op termijn kunnen we er niet meer om heen. De productie van vlees vormt een steeds groter wordende aanslag op de beschikbare grondstoffen en het milieu kan de bevolkingsgroei niet meer volgen. Alternatieven zijn dus nodig.

De studentenrestaurants van Hogeschool PXL zetten sinds vorig jaar insectenburgers van Damhert op het menu, en breiden het aanbod nu uit. “Indien we de consumptie van vlees en vis willen terugdringen moeten we nieuwe gewoonten aankweken bij onze studenten en bezoekers,” weet Rudy Rampelberg. “Onze koks laten met smaakvolle bereidingen zien dat insecten een volwaardig alternatief zijn voor vlees en vis.” PXL-Catering heeft een traditie in het aanbieden van kwaliteitsvolle, gezonde en lekkere maaltijden, en gaat voortdurend op zoek naar vernieuwing.

 

Verschenen

"PXL breidt aanbod insectenhapjes uit" - Het Laatste Nieuws

"PXL-Catering breidt aanbod insectenburgers uit" - LimburgActueel.be

 

Contactpersoon

{this.field(title)}

Ben Lambrechts


+32 11 77 55 55

ben.lambrechts@pxl.be