Wat houdt deze opleiding in?
Ontdek de wetenschap achter voedselproductie en -verwerking met het keuzetraject Voedingsmiddelentechnologie. Leer hoe je de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen kunt verbeteren en nieuwe, duurzame productieprocessen kunt ontwikkelen. Dit traject biedt je de mogelijkheid om bij te dragen aan innovaties in de voedingsmiddelenindustrie en een positieve impact te hebben op volksgezondheid en voeding.
Jij wil:
- De kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen waarborgen.
- Nieuwe en verbeterde voedingsproducten ontwikkelen.
- Werken met technologieën die voedselproductie efficiënter en duurzamer maken.
- Bijdragen aan innovaties in de voedingsmiddelenindustrie.
- Een impact hebben op volksgezondheid en voeding.
Jouw opleiding:
- Je begint aan een biologisch avontuur van 3 jaar (180 SP).
- Je leert de knepen van het vak dankzij deze praktische opleiding.
Hierdoor vind je onmiddellijk jouw plaats op de arbeidsmarkt. - Vanaf het eerste jaar leer je een echte labosessie voorbereiden, uitvoeren en verwerken.
- Ook de nodige theorie komt aan bod met wetenschappelijke basisvakken (chemie, biologie,...) en sectorgerichte vakken.
- In het tweede jaar verdiep je je voor 10 studiepunten in een keuzetraject. Je hebt de keuze tussen: cel- en gentechnologie, laborant, omgevingstechnologie en voedingsmiddelentechnologie.
- In het derde jaar kies je je keuzetraject en wordt je programma bijna volledig hierop afgestemd!
- Ook je persoonlijke professionele ontwikkeling rond onderzoek, duurzaamheid, internationalisering en ondernemen wordt zeker niet vergeten!
- Verken de nieuwste technieken in genetische manipulatie en celbiologie.
- Bestudeer de chemie en microbiologie van voedingsmiddelen.
- Leer technologieën toepassen voor voedselverwerking en -bewaring.
- Werk aan projecten die gericht zijn op voedselveiligheid en productontwikkeling.