En wat na het behalen van je diploma?
Jouw toekomst
In het tweede opleidingsjaar voltooi je 3 dagen per week werkplekleren, naast 1 tot 1,5 dag les. Indien de werkplek tevreden is, ben je de ideale toekomstige werknemer. Studeren is dus solliciteren!
Ga met volle goesting aan de slag als orthopedagogisch begeleider in verschillende organisaties en sectoren. Gaande van centra voor opvang en begeleiding van mensen met een beperking, opvang en begeleiding van kinderen en jongeren in de Jeugdhulp tot werkplekken zoals een Medisch Pedagogisch Instituut (MPI), een multifunctioneel centrum (MFC) voor opvang en begeleiding van kinderen en jongeren met een beperking, een voorziening of een dagcentrum voor mensen met een beperking, … Keuzemogelijkheden genoeg dus!
Verder studeren
Wil je de schoolbanken verlaten met een professionele bachelor op zak? Je kan een vervolgtraject (90 SP) volgen tot het diploma Bachelor in Sociaal werk. In minimum 4 jaar heb je dus zowel een graduaatsdiploma als een professioneel bachelordiploma in the pocket!
Wil je nadien leraar worden en heb je 3 jaar nuttige beroepservaring op zak? Dan is het volgen van de educatieve graduaatsopleiding secundair onderwijs een optie.
Schakelen naar bacheloropleidingen
Ben je na jouw banaba nog niet uitgestudeerd?
Dan kan je o.a. schakelen naar andere bacheloropleidingen via verkorte trajecten of schakelen naar een masteropleiding.
Verkorte bacheloropleidingen
Indien je reeds een bachelordiploma bezit, kun je een (bijkomend) bachelordiploma behalen via het volgen van een verkorte bacheloropleiding. Het aantal studiepunten van het verkorte bachelorprogramma is afhankelijk van het diploma dat de student reeds bezit. Een volledig bachelorprogramma telt 180 studiepunten (of 240 studiepunten voor de bachelor in de verpleegkunde).
Een gedetailleerd overzicht van de verkorte bachelorprogramma's vind je in deze folder.
Meer informatie over de studieprogramma’s van PXL-Education UP vind je terug in de folder ‘Verkorte educatieve bachelor en educatief graduaat secundair onderwijs’.
Wil je meer informatie over deze studieprogramma’s? Staat er in de lijst geen verkorte bachelor die aansluit op jouw vooropleiding?
Contacteer dan jouw opleidingshoofd of trajectbegeleider Hij/zij zal in overleg met jou een traject op maat uitstippelen.
Kortdurende opleidingen en navormingen
Ben je op zoek naar een korte opleiding om je kennis bij te schaven of te professionaliseren, maar heb je geen tijd voor of interesse in een langdurige opleiding, dan zijn de permanente vormingen misschien iets voor jou. Daarnaast organiseert de hogeschool jaarlijks een aantal studiedagen, symposia en congressen waarop vrij kan worden ingetekend. Meer informatie over deze vormingen vind je hier.