Wat houdt deze opleiding in?
De wereld van morgen bestaat uit een netwerk van interacties en datastromen tussen allerlei soorten Applicaties, toestellen en mensen. Onze opleiding Toegepaste informatica stoomt je klaar voor de digitale toekomst! In de afstudeerrichting Software-management zetten we het vergrootglas op de relatie tussen business en IT: communicatie met de klant, analytisch en functioneel denken met de nadruk op product- en proceskwaliteit en het begrijpen en digitaliseren van bedrijfsprocessen. Ontwikkel jij de e-commerceoplossingen van morgen?
Jij wil:
- Bedrijven helpen transformeren naar een digitale wereld.
- Je verdiepen in nieuwe technologieën, want daar krijg je het spontaan warm van!
- mensen, want teamwork makes the dream work.
- Een digitale expert worden en je talent in de verf zetten.
- Een gevarieerde job waar je echte IT-problemen kan oplossen.
Jouw opleiding:
- Is praktijkgericht en neemt je 3 jaar mee op technisch avontuur (180 SP).
- In het eerste jaar volgt iedere student Bachelor Toegepaste informatica hetzelfde studietraject. We geven je fundamentele bouwstenen mee vanuit drie perspectieven: Applicatieontwikkeling,
- Systemen & Netwerkbeheer en Business IT.
- In het tweede en derde jaar ga je verder specialiseren in de wereld van Software- management. Je maakt onder meer kennis met DevOps en diverse systemen om de kwaliteit van software te meten.
- Je diept je praktijkgerichte kennis verder uit met onder meer ITIL, Business Intelligence en CRM.
- Tijdens je opleiding staat projectonderwijs centraal. Je leert planmatig en teamgericht werken. Ons multidisciplinair lectorenteam zal je hierbij intensief begeleiden.
- Je opleiding afsluiten doe je met een bachelorproef die gekoppeld wordt aan een stageperiode waarin je op de werkvloer een reële opdracht moet uitvoeren.
Deze opleiding is erkend door de VDAB, wat betekent dat je als student diverse voordelen hebt, zoals betaald inschrijvingsgeld. Bovendien leidt de opleiding naar een knelpuntberoep, waardoor je na afstuderen direct werk vindt.